Jeugdorkestenfestival Leeuwarden

Op 2 juni heeft De Brassbende deelgenomen aan het Jeugdorkestenfestival in Leeuwarden. Aan dit jaarlijkse festival deden zeven orkesten mee van. De optredens werden deskundig beoordeeld door een jury. De Brassbende liet vol enthousiasme van zich horen. De Brassbende ging er met de eerste prijs vandoor, gevolgd door de Jouster Jeugdfanfare en de Christelijke Muziekvereniging De Bazuin.

PERSBERICHT:

Brassbende Almere verslaat de concurrentie op eigen grond!
Het jeugdorkest van de Brassband Almere, de Brassbende, heeft een succesvol jeugdfestival achter de rug. In het mekka van de Nederlandse Brassband wereld, Friesland, zijn zij afgelopen weekend als beste uit de bus gekomen en zijn ze huiswaarts gekeerd met de felbegeerde beker. Het festival, dat in Leeuwarden plaatsvond, bestond uit een deelnemersveld van 7 orkesten. De “concurrentie” waren allen orkesten uit Friesland.  Volgens het juryrapport was enthousiasme en plezier duidelijk herkenbaar. De Brassbende, waarin een aantal spelers slechts een half jaar op een instrument spelen, gaf een heuse klompendans ten gehore waarbij er een aantal spelers ook met klompen aan op de grond stampten. Verder stonden er nog een aantal andere werken op het programma waaronder Cha Cha in the street en het spannende verhaal over een  vleermuis. Ook nu blijkt weer dat het kan in Almere!
Dit bericht is geplaatst in Optredens. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *