Dodenherdenking 2014

Op zondagavond 4 mei werkt Brassband Almere mee aan de officiële dodenherdenking  in Almere-Haven. Hieronder kunt u het persbericht lezen van het comité.

DODENHERDENKING ALMERE 2014 BIJ HET ALMEERSE MONUMENT IN HAVEN

Vrijheid geef je door!

Almere – mei 2014 – Traditiegetrouw vindt de Dodenherdenking plaats bij het Almeerse herdenkingsmonument de Dolfijn op de Markt in Almere Haven. Wij herdenken samen alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Een oorlog die niet alleen van 1940 tot 1945 slachtoffers bracht, maar ook velen uit de generaties die volgden.

Wij herdenken en wij vieren omdat wij met elkaar een vrij naoorlogs Nederland hebben afgesproken, omdat we niet mogen vergeten en waakzaam moeten zijn voor nieuwe excessen. Het mag nooit meer gebeuren! Daarom zijn we alert op brandhaarden elders in de wereld, soms dichtbij en soms verder weg, wij letten op mensen die uitgesloten worden door hun afkomst, geloof en cultuur. Kortom mensen die anno 2014 nog steeds niet in vrijheid kunnen leven, hun eigen mening niet mogen verkondigen en zichzelf niet mogen zijn omdat ze ‘anders’ zijn. Respect voor anderen en acceptatie van elkaar. Een aanname om te denken of te vinden dat de ander niet deugt omdat hij tot een andere groep behoort. Wat in het klein begint, kan tot iets groots uitgroeien en dáár moeten we samen voor waken. Geef de vrijheid door!

Op 4 mei verzamelen we tussen 18.30 en 19.00 uur in kerkgebouw de Goede Rede in Almere Haven vanwaar de stille tocht om omstreeks 19.05 vertrekt naar het monument op de Markt. Aanvang van de plechtigheid bij het monument is 19.25 uur. Dit jaar werken mee de Brass Band Almere o.l.v. Misha Sporck, het Schütz Ensemble o.l.v. Marien Abspoel, Nick Teunissen m.b.v. Alwin Kluit en theatergroep Ongeremd.

Het concert na de Dodenherdenking vindt plaats in de Goede Rede en wordt verzorgd door wereldkoor El Mishito o.l.v. Heleen van der Heul en zanger en pianist Ben Harpenau. Aanvang aansluitend aan de herdenkingsplechtigheid om circa 20.30 uur. De toegang is gratis.

Voor informatie kunt u kijken op www.4en5meialmere.nl en op Facebook 4/5 mei Almere.

2013-Logo-Comité-Almere-edit-750-met-fakkel

Dit bericht is geplaatst in Optredens. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *