Combinatieconcert Brassband Almere en stadsbeiaardier Frits Reynaert

PERSBERICHT

Op 6 september vindt bij de Goede Redetoren Almere Haven om 15.30 uur een bijzonder combinatieconcert plaats voor brassband en carillon. Stadsbeiaardier Frits Reynaert speelt samen met Brassband Almere o.l.v. Rolf Hoogenberg o.a. werken van Vangelis, Ewbank & Borsato en McCoy .

Het muziekstuk Van Oranje is een van de werken die uitgevoerd zullen worden in de bijzondere combinatie van brassband en carillon. Tijdens de officiële start van de viering van 200 jaar Koninkrijk heeft componist Carl Wittrock in de Ridderzaal Van Oranje voor het eerst ten gehore gebracht.

Het programma van uit te voeren muziek zal ter plaatse worden uitgedeeld.

Via een geluidsverbinding staat de stadsbeiaardier in verbinding met de brassband die naast de toren opgesteld staat.

Dit concert is het beste te beluisteren als men voldoende afstand neemt van de brassband, zodat brassband en beiaard in de juiste klanksterkte-verhouding te horen zijn. Na afloop van het concert is er van 16.00 tot 16.30 uur Open-Toren: bezichtiging carillon, uitleg door leden Vereniging Carillons Almere. De organisatie hiervan is in handen van de Stichting Carillons Almere (voorheen de Beiaardkring Almere Haven).

De Brassband Almere en stadsbeiaardier Frits Reynaert hebben een vrijwel even lange geschiedenis in Almere. Sinds 1981 hebben zij met enige regelmaat samen gespeeld tijdens de zomerconcertseries rond het carillon van de Goede Rede in Almere Haven, maar ook bij de officiële ingebruikname van 2 nieuwe klokken van het carillon in Dronten in 2011.

Brassband Almere

De stad Almere bestond nog maar net toen Brassband Almere in 1981 haar eerste deuntje begon te spelen. Brassband Almere is hiermee de oudste muziekvereniging van deze nog jonge stad.
Informatie over de Brassband Almere of over donateur- of lidmaatschap, repetities, concerten of reserveringen van Brassband, zie: www.brassbandalmere.nl .

Momenteel heeft de Brassband vacatures bij Bas sectie (Es en Bes Bas) en bij de solo cornetten.

Dirigent Rolf Hoogenberg (1984) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam.

In 2007 studeerde hij af voor 2 hoofdvakken: bastrombone bij Raymond Munnecom en Ivan Meylemans en HaFaBra-directie bij Danny Oosterman. Ook studeerde hij als bijvak piano en compositie.
In oktober 2011 studeerde Rolf zeer succesvol af voor zijn master-opleiding (2e fase) HaFaBra-directie met het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO).

Rolf is werkzaam als dirigent, trombonist, muziekdocent en componist.

Frits Reynaert is stadsbeiaardier te Almere, Enkhuizen, Hoorn, Edam en Dronten en bespeelt regulier de beiaard van het Koninklijk Paleis op de Dam.

Op 31 oktober 1981 nam hij deel aan het vergelijkend proefspel in de sollicitatieprocedure te Almere Haven. Per 1 december 1981 werd hij aangesteld als de eerste stadsbeiaardier van Almere.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *