Groep 5 en 6 van OBS De Albatros geven hun eerste concert!

Persbericht –  Almere 21 november 2014

De kinderen van groep 5 en 6 van OBS De Albatros in Almere doen mee met het project Mijn Eerste Concert! in samenwerking met Brassband Almere en St. Hubertus-Almere. Ze kregen 4 keer muziekles op cornet, klarinet of slagwerk en het resultaat daarvan laten ze samen met beide muziekverenigingen horen op donderdag 27 november om 19.00 uur in de Levend Water Kerk in Almere.

Dat de kinderen binnen schooltijd een instrument leren bespelen is een unieke kans. Het project Mijn Eerste Concert! wordt aangeboden via Stichting Collage Almere en is erop gericht om kinderen professioneel muziekonderwijs aan te bieden en kennis te laten maken met het cultuuraanbod binnen de stad. De kinderen ervaren tijdens het project hoe het is om een muziekinstrument te bespelen en tijdens hun eerste concert staan ze op het podium met twee Almeerse muziekverenigingen.
Het lesprogramma voor de slagwerklessen van het project is bijzonder te noemen omdat de kinderen les kregen via een speciaal ontwikkelde digibordmethode. Deze methode is de eerste digitale methode voor klassikale, instrumentale muzieklessen in Nederland. Tijdens het concert zullen de kinderen laten horen wat ze allemaal hebben geleerd.

Over Mijn Eerste Concert! (MEC)

Het project ‘Mijn Eerste Concert!’ is de verbindende schakel tussen muziekverenigingen en basisscholen. In een paar weken tijd verkrijgen de kinderen in de leeftijdscategorie 8 t/m 12 praktische, muzikale basiskennis. Hiermee is het project een aanvulling op het muzikale basisonderwijs. ‘Mijn Eerste Concert!’ staat ook voor verfrissing; ‘het oppoetsen’ van het imago van de HaFaBra-sector. Dit resulteert direct in de groeiende populariteit van de muziekvereniging in haar vestigingsplaats. Muziek maken is hip. Dat straalt ook af van alle producten en de service die ‘Mijn Eerste Concert!’ biedt.

Het concert van de kinderen van groep 5 en 6 van OBS De Albatros, Brassband Almere en Sint Hubertus-Almere vindt plaats op donderdagavond 27 november om 19.00 uur in de Levend Water Kerk, Parkwijklaan 44 te Almere. Iedereen is van harte welkom om dit unieke concert bij te wonen en de toegang gratis.

MEC20141127Mijn Eerste Concert Albatros Almere 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *