De Vereniging

De stad Almere bestond nog maar net toen Brassband Almere in 1981 werd opgericht. Brassband Almere is hiermee de oudste muziekvereniging van deze nog jonge stad.
Dirigent Jan Schut en cornettist Leo Wilde waren de initiatiefnemers voor de oprichting en van 6 leden groeide de vereniging alras uit tot een echte brassband. De eerste repetitie vond plaats op 6 oktober 1981 en al op 25 november van dat jaar gaf de kersverse band haar eerste optreden, ter gelegenheid van “Vijf jaar Almere”.
Brassband Almere kenmerkt zich door gezelligheid en muzikaliteit. Daarnaast heeft de band kwaliteit van haar muziek hoog in het vaandel. Alle leden van het orkest zijn amateur musici op gevorderd of hoger niveau.
Aan beginners en aspirant-leden kunnen wij een hoogwaardige opleiding aanbieden.
De band treedt op bij allerlei gelegenheden en evenementen binnen en buiten gemeente Almere.

Op dit moment hebben wij 3 orkesten: een opleidingsorkest (dit noemen wij ook wel het C-orkest) waarin (jeugd-)leden zitten die vrij recent begonnen zijn met het bespelen van een instrument. Het B-orkest bestaat uit leden die al langere tijd ervaring hebben in het maken van muziek. Tenslotte hebben we het A-orkest.
Op deze manier kan iedereen op zijn eigen niveau muziek maken.

Heeft u belangstelling voor het lidmaatschap, kom dan eens langs voor een kennismaking op onze repetitieavond.
Wilt u zelf geen muziek maken maar draagt u Brassband Almere een warm hart toe, dan nodigen wij u graag uit op een van onze concerten. Daarnaast kunt u ook donateur worden.
Voor informatie hierover en over het lidmaatschap of reserveringen van Brassband Almere kunt u contact opnemen met het secretariaat.