Jeugdcultuurfonds

Wil uw kind een instrument leren spelen?
Heeft uw kind een passie voor muziek? In de kunsten zijn allerlei leuke opleidingen en cursussen waarmee je je talent kunt ontwikkelen. Ook voor kinderen uit gezinnen die er financieel niet zo ruim voorstaan. Dankzij het Jeugdcultuurfonds Almere kunnen ook deze kinderen de kans krijgen om voor maximaal 450 Euro per jaar een cursus te volgen.

Voor wie?
Kinderen uit gezinnen met een inkomen tot maximaal 120% van het sociaal minimum kunnen gebruik maken van ondersteuning door het jeugdcultuurfonds. 120% van het sociaal minimum is voor alleenstaande ouders per maand € 1.420,- (netto), voor echtparen is het € 1580,- (netto).

Hoe werkt het?
Als uw kind een cursus of opleiding wilt volgen, zoekt u contact met een tussenpersoon of intermediair die voor u een aanvraag kan doen bij het Jeugdcultuurfonds. Bijvoorbeeld een onderwijzer(es), een hulpverlener of een maatschappelijk werker. De tussenpersoon kan zich aanmelden via de website www.jeugdcultuurfonds.nl/almere en een aanvraag doen. Het Jeugdcultuurfonds betaalt dan de kosten rechtstreeks aan de instelling die de opleiding verzorgt. Soms verstrekt het fonds ook een bijdrage aan materiaal, bijvoorbeeld voor dansschoenen of huur van een muziekinstrument.

Waar vindt u meer informatie?
Op de website www.jeugdcultuurfonds.nl/almere vindt u meer informatie. U kunt ook bellen met 06 3843 1340 of mailen naar consulent.almere@jeugdcultuurfonds.nl.