Jubileum – 2016: 35 jaar Brassband Almere

In het jaar 1981 vinden een paar mensen elkaar en richten Brassband Almere op. Almere bestond nog niet zo lang, er werd volop gebouwd en alles was gericht op groei. Een muziekvereniging was er nog niet. Dit was om 2016 dus 35 jaar geleden en er staat een mooie vereniging met verschillende orkesten, veel gezelligheid en plezier in het maken van muziek.
Er zijn mensen die het bereiken van 35 jaar geen (echte) mijlpaal vinden. Maar waarom eigenlijk? Helemaal vanzelfsprekend is het allemaal niet gegaan en daarnaast: het is altijd leuk om een feestje te vieren!
En dat feestje hebben we dus ook gevierd, met 3 evenementen, een “concerten drieluik”.

Het eerste deel van het drieluik, “De aftrap” genoemd hebben we op zaterdag 8 oktober 2016 gehad. Met dit concert is op ludieke wijze het jubileum jaar geopend.

Het tweede deel van het drieluik was op 8 april 2017: “De oude doos”. Dit concert stond in het teken van 35 jaar Brassband Almere. De uit te voeren werken gaven een overzicht van de muziek die door de jaren heen door Brassband Almere is gespeeld. Ook hebben we samen met oud-leden of andere muzikanten die dag gevierd met een Play-Inn. Het was een groot success en wellicht gaan we dat nog een keer herhalen.

Bijzonder was ook dat we in dit jaar de 43e tegel in de ‘Walk of Fame Almere’ hebben gewonnen/gekregen. Dit laat toch ook wel zien dat we ook ons plekje in de geschiedenis van onze nog jonge stad hebben gekregen.

De afsluiting van het jubileumjaar hebben we spetterend gevierd op 23 september 2017 met het derde deel: “De vrienden van Brassband Almere”. Dit optreden hebben we met verschillende andere verenigingen die met ons verbonden zijn, gemaakt. Het was een bijzonder leuk concert … gelukkig hebben we de foto’s nog. Maar daarnaast zijn er ook op Facebook en YouTube allerlei berichten, foto’s en filmpjes te vinden.

Brassband Almere

brochure-inside

brochure-outside