Jubileum – 35 jaar Brassband Almere

In het jaar 1981 vinden een paar mensen elkaar en richten Brassband Almere op. Almere bestond nog niet zo lang, er werd volop gebouwd en alles was gericht op groei. Een muziekvereniging was er nog niet. Dit is nu dus 35 jaar geleden en er staat op dit moment een mooie vereniging met verschillende orkesten, veel gezelligheid en plezier in het maken van muziek.
Er zijn mensen die het bereiken van 35 jaar geen (echte) mijlpaal vinden. Maar waarom eigenlijk? Helemaal vanzelfsprekend is het allemaal niet gegaan en daarnaast: het is altijd leuk om een feestje te vieren!
En dat feestje gaan we ook vieren, met in ieder geval 3 evenementen, een “concerten drieluik”.

Het eerste deel van het drieluik, “De aftrap” genoemd hebben we op zaterdag 8 oktober gehad. Met dit concert is op ludieke wijze het jubileum jaar geopend.
Het tweede deel van het drieluik was op 8 april 2017: “De oude doos”. Dit concert stond in het teken van 35 jaar Brassband Almere. De uit te voeren werken gaven een overzicht van de muziek die door de jaren heen door Brassband Almere is gespeeld. Ook hebben we samen met oud-leden of andere muzikanten die dag gevierd met een Play-Inn. Het was een groot success en wellicht gaan we dat nog een keer herhalen.

We sluiten het jubileum jaar spetterend af op 23 september 2017 met het derde deel: “De vrienden van Brassband Almere”. In dit concert wordt op verrassende wijze duidelijk gemaakt hoe andere verenigingen met ons verbonden zijn.

We vinden het erg leuk als mensen die lid zijn geweest van Brassband Almere ook betrokken worden bij de feestjes. Op Facebook hebben we een aparte ‘jubileum’-groep gemaakt waar informatie gedeeld wordt over ons jubileumjaar en de activiteiten die plaats gaan vinden. Een groep speciaal bedoeld voor oud-leden en leden (ouders van jeugdleden) van Brassband Almere.
Maar ook als je geen Facebook hebt kan je uiteraard kenbaar maken dat je betrokken wilt zijn bij ons en op de hoogte gehouden wilt worden. Mail ons, bijvoorbeeld via het info email-adres.

Brassband Almere

brochure-inside

brochure-outside