Orkesten en lessen

Brassband Almere heeft in totaal 3 orkesten. Het C orkest en het B orkest zijn de opleidingsorkesten. En tenslotte hebben we de A band.

In het C orkest mag je al meespelen als je nog maar een paar maanden les hebt! Zo leer je snel met anderen in een echt orkest samenspelen. Hiermee willen wij het muziek maken en het samenspelen stimuleren. In dit orkest spelen kinderen en volwassenen die net begonnen zijn met het muziek maken. Als je in dit orkest speelt volg je ook de muzieklessen bij de Brassband Almere of bij de Kunstlinie of muziekschool.

In het B orkest kom je als je al een tijdje in het C orkest hebt gespeeld.
In het B orkest spelen jeugdleden maar ook volwassen leden. In dit orkest spelen we al redelijk moeilijke muziek in allerlei verschillende genres. Als je niveau hoog genoeg is en er is nog een plek vrij dan stroom je na een paar jaar door naar de A band.

Met beide orkesten gaan we naar festivals of spelen we samen met de A band tijdens optredens.

Natuurlijk is het leuk om samen te leren spelen maar wij vinden de sfeer binnen de orkesten ook erg belangrijk.
Één keer per jaar gaan we met repetitieweekend. Dit doen we met alle bands gezamenlijk! Het is altijd erg gezellig!

De orkesten staan onder leiding van Rolf Hoogenberg.

Kom gerust eens een keertje kijken als wij repeteren.
De C band repeteert op donderdagavond van 18.30 uur tot 19.00 uur en de B band van 19.00 uur tot 19.50 uur. De A-band tenslotte repeteert van 20.00 uur tot ongeveer 22.15, met tussendoor nog een pauze.

Brassband Almere verzorgt ook muzieklessen. De lessen worden gegeven door Anneke Romeijn en door Rolf Hoogenberg. Beiden hebben een afgeronde conservatoriumopleiding en zijn dus afgestudeerd musicus.
Anneke verzorgt de lessen voor het licht koper en Rolf voor het zwaar koper.
De lessen van Anneke worden gegeven op de woensdagmiddag en de woensdagavond. De lessen van Rolf voor het zwaar koper op de donderdagmiddag.
Als je meer informatie wilt over het volgen van lessen op bijvoorbeeld een cornet of ander instrument stuur dan een mailtje naar: info@brassbandalmere.nl.