Brassband Almere heeft in totaal 3 orkesten. De C-band en de B-band zijn de opleidingsorkesten. Daarnaast hebben we de A-band.

In de C-band mag je al meespelen als je nog maar een paar maanden les hebt! Zo leer je snel met anderen in een echt orkest samenspelen. Hiermee willen wij het muziek maken en het samenspelen stimuleren. In dit orkest spelen kinderen en volwassenen die net begonnen zijn met het muziek maken. Als je in dit orkest speelt volg je ook de muzieklessen bij Brassband Almere of bij de Kunstlinie of een andere muziekschool.

In de B-band kom je als je al een tijdje in de C-band hebt gespeeld.
In de B-band spelen jeugdleden maar ook volwassen leden. In dit orkest spelen we al redelijk moeilijke muziek in allerlei verschillende genres.

Als je niveau hoog genoeg is en er plek vrij is, stroom je na een paar jaar door van de B-band naar de A-band. Hierin zitten jongeren en volwassenen die gevorderde muziek spelen.

Met alle orkesten gaan we naar festivals of spelen we tijdens andere optredens.

Natuurlijk is het leuk om samen te leren spelen, maar wij vinden de sfeer binnen de orkesten ook erg belangrijk.

Daarom gaan we één keer per jaar naar het ‘repetitieweekend’. Hierbij gaan we een weekend lang op locatie leuke activiteiten doen en repeteren met de leden.Het is altijd erg gezellig!

De orkesten staan onder leiding van Rolf Hoogenberg.

Kom gerust eens een keertje kijken als wij repeteren.
We repeteren iedere donderdagavond. De C-band repeteert van 18.30 uur tot 19.00 uur en de B-band van 19.00 uur tot 19.50 uur. Tot slot repeteert de A-band van 20.00 uur tot ongeveer 22.15 uur, met tussendoor nog een pauze.