Brassband Almere heeft in totaal 3 orkesten. De C-band en de B-band zijn de opleidingsorkesten. De A-band is voor de gevorderde muzikanten.

In de C-band mag je al meespelen als je nog maar een paar maanden les hebt! Zo leer je snel met anderen in een echt orkest samenspelen. Hiermee willen wij het muziek maken en het samenspelen stimuleren. Als je in dit orkest speelt volg je ook de muzieklessen bij Brassband Almere of bij de Kunstlinie of een andere muziekschool.

In de B-band kom je als je al een tijdje in de C-band hebt gespeeld.
Hierin spelen jeugdleden maar ook volwassen leden. In dit orkest spelen we al redelijk uitdagende muziek in allerlei verschillende genres.

Als je niveau hoog genoeg is en er plek vrij is, stroom je na een paar jaar door van de B-band naar de A-band. Hierin zitten jongeren en volwassenen die gevorderde muziek spelen.

Met alle orkesten gaan we naar festivals of spelen we tijdens andere optredens.

Natuurlijk is het leuk om samen te leren spelen, maar wij vinden de sfeer binnen de orkesten ook erg belangrijk.

Daarom gaan we één keer per jaar naar het ‘repetitieweekend’. Hierbij gaan we een weekend lang op locatie leuke activiteiten doen en repeteren met de leden. Het is altijd erg gezellig!

De orkesten staan onder leiding van Rolf Hoogenberg.

Kom gerust een keertje langs als toeschouwer of deelnemer wanneer wij repeteren. De repetities worden bijna elke donderdagavond gehouden in OBS de Albatros, Edelhertweg 85 in Almere Buiten van 19:00 uur tot 22:15 uur. Neem wel van te voren hier contact met ons op.