Rolf Hoogenberg
Brassband Almere staat sinds 2007 onder leiding van dirigent Rolf Hoogenberg.

‘Iedereen is in de eerste aanzet van alles wat hij of zij doet geïnspireerd geraakt. Ik hoop veel mensen te inspireren voor datgene waar ik zoveel plezier aan beleef, waar ik zoveel van heb geleerd en waar ik al zoveel van de wereld mee heb gezien: het maken van muziek!’

Rolf is als dirigent en muziekdocent aan verschillende orkesten verbonden en is ontwikkelaar van ‘Mijn Eerste Concert!’. Met zijn mensgerichte aanpak laat hij iedere muzikant op zijn of haar unieke wijze groeien.

Opleidingen: Conservatorium van Amsterdam Bastrombone Klassiek Bachelor of Music | Conservatorium van Amsterdam HaFaBra-directie Master of Music | Mind Academy NLP Master-practitioner.

Algemeen: Rolf groeide op in Purmerend en kwam door zijn vader, die ook musicus is, al vroeg in aanraking met muziek. Al tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam werd hij als dirigent en muziekdocent benoemd bij verschillende orkesten. Hier deed hij ook de ervaring en inspiratie op die hem aanzette tot het ontwikkelen van ‘Mijn Eerste Concert’. De laatste jaren staat ook NLP centraal. Dit koppelt hij o.a. aan zijn kennis en kunde van het dirigeren. Hij verzorgt lezingen, workshops en trainingen over leiderschap, flexibiliteit, communicatie en samenwerken. Rolf is als trainer verbonden aan OMNN.